Ginecologie Galati

Rezultat imediat – Ginecologie Galati

Rezultat imediat – Cabinet ginecologic Dr. Statescu M.
In marea majoritate a cazurilor, pacinentele pleacă cu toate informațiile medicale necesare și cu o conductă medicală adecvată.
Stabileste o consultatie Ginecologie Galati
Se stabileste data si ora la care doriti sa fiti consultata dar si problema pentru care doriti consultatia.

Fibrom uterin: Simptome, cauze si tratament

Tipuri de fibroam uterin – Ginecologie Galati

Exista mai multe tipuri de fibroame uterine.

In ceea ce priveste dimensiunea lor, exista fibroame de marimea bobului de mazare, dar unele din ele pot ajunge la 20-30 cm.

In ceea ce priveste locul unde se situeaza miomul in raportul cu peretii uterului exista:

  • fibrom intramural: este cel mai frecvent, se formează în peretele musculare al uterului. Se mai numeste si nodul fibromatos intramural. Are dimensiuni care variaza. Este cel mai frecvent dintre toate tipurile de fibroame.
  • fibrom subseros: se formeaza pe suprafata exterioara a uterului, sub invelisul care il desparte de alte organe abdominale. Fibromul subseros poate avea dimensiuni mari, da uterului un aspect bombat. Rareori provoaca tulburari menstruale.
  • fibrom submucos: se dezvolta in mucoasa interioara a uterului si creste in cavitatea uterului. Este cel mai rar intalnit. Provoaca cele mai multe probleme: sangerari abundente si lungi in timpul menstruatiei, dificultati de a ramane insarcinata.
  • fibrom pediculat: fibroamele subseroase si submucoase pot fi atasate de uter printr-un test ingust si atunci poarta numele de „pediculat”.
  • Ginecologie galati