Ginecologie Galati

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România

Ginecologie Galati

De la Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România 21 Octombrie 2021 APEL CĂTRE GRAVIDE

Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu.Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2.Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul.Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

1. Boala Covid-19 la gravide crește riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.

2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul Sars-Cov-2 de peste 5 ori

3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate Sars-Cov-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.

7. Vaccinarea nu afectează în nici o fel de fertilitate feminină sau a masculină, nici prezentă și nici viitoare. Boala COVID în schimb poate afecta grav fertilitatea.Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu va riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul.

Biroul Executiv al Societății de Obstetrică și Ginecologie din RomâniaPreședinte,

Prof. Univ. Dr. Radu Vlădăreanu

Anut postat de Ginecologie Galati